Aktivity ve škole - září

Tak, a už je zase září, slunce ještě pořád září. Na podzim to nevypadá, i když občas listí padá. Je to léto, ale babí! Pavouci své sítě staví. A když na ně padne rosa, rozzáří se i ta vosa.
Aktivity ve škole - září
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sobotní sportovní dopoledne pro rodiče a děti
Poslední zářijovou sobotu jsme strávili sportovně. Počasí nám moc nepřálo, přesto jsme si toto dopoledne všichni moc užili a těšíme se na další společné akce. Pro více fotek a videí navštivte náš Instagram, Facebook či galerii.
 
Netradiční den na naší škole
Dne 29. září 2023 žáky čekal ne úplně tradiční den. Pro žáky prvního stupně byly připraveny pohybové i vědomostní aktvity. Tančili, zpívali a následně ve skupinkách plnili nejrůznější úkoly. Žáci druhého stupně spojili síly a pomohli s přípravou na sobotní sportovní dopoledne pro rodiče a děti. Uklízeli kolem školy, připravovali občerstvení a pomohli s přípravou jednotlivých stanovišť. Následně se všichni sešli na venkovním hřišti, kde si společně zahráli míčové hry. Fotky a videa naleznete zde.
 
 
Výzdoba chodby na 1.stupni
Děkujeme žákům 8. třídy, kteří v rámci hodin Vv a Čsp vyrobili tyto krásné stromy, kde každý strom vyznačuje jedno ze čtyř ročních období. 
 
Návštěva Divadla Oskara Nedbala v Táboře
V pondělí 25. září zavítali žáci 2.-5. třídy do táborského divadla na představení autorské inscenace Divadla Polárka Vinnetou.
Příběh začíná dramatizací čtyř indiánek, které po jevišti vodí marionetu malého Vinnetoua, vychovává ho a učí dovednostem, jako je rozdělávání ohně, střelba z luku či krocení divokých mustangů. Dřevěný panáček posléze ožije a začíná story o seznámení Vinnetoua s pokrevním bratrem Old Shatterhandem, o neustálých intrikách a pronásledování padoucha Sanderse. Celý příběh je protkán písněmi z Divokého západu za doprovodu typických hudebních nástrojů, jako jsou housle, kontrabas, foukací harmonika, banjo a kytara.
Téměř hodinové představení malí diváci ocenili nadšeným potleskem a následně kladným hodnocením. Z výrazu dětí byla vidět radost, spokojenost a touha po opětovné návštěvě divadla.
  
 
Procvičování chemických prvků v deváté třídě pomocí hry
     
 
Adaptační den 
Dne 22.9.2023 se v naší škole uskutečnil adaptační den. Cílem tohoto dne bylo především stmelit kolektiv v jednotlivých třídách. Každá třída měla jiný program. Prvňáčci se procházeli po Křížové cestě. Druháci si vytvořili kooperativní obrázek a zahráli si hry. Třeťáci se vydali na procházku do parku. Čtvrťáci a páťáci opékali buřty a plnili úkoly. Šesťáci vzali svou paní učitelku na poznávací procházku Lukavcem. Žáci ze sedmé třídy cestovali na exkurzi do Růžkových Lhotic. Osmáci se zaměřeli na sportování, kde své síly poměřili i s naší paní ředitelkou. Deváťáci se stmelovali v Pacově na bowlingu. Fotky a videa z adaptačního dne naleznete v galerii zde, ale také na Facebooku či Instagramu.
 
 
"SPORTOVNÍ" 7. TŘÍDA
Sedmáci si pro tento školní rok zvolili téma sport. Jejich třída je v tomto duchu vyzdobena, oni sami si budou každý měsíc volit téma nástěnky, tu si poté dle zvoleného tématu i vytvoří. První skupina "nástěnkářů" v zastoupení Jakuba Šindlera a Hynka Rubáčka se už pustila do práce, takže se v říjnu budeme těšit, co si pro nás připravili. Na konci roku pak budou vyhodnoceni nejlepší tvůrci nástěnky.
Po celý školní rok budou SEDMÁCI - SPORŤÁCI sbírat razítka za správně splněné úkoly z českého a německého jazyka, za tak pak získají odměny.
 
Chemické sklo a nádobí aneb chemie hravě
      
 
Den Zemědělce
Dne 13. září 2023 se žáci 2. a 3. třídy vydali na letiště do Kámena, kde se konal Den Zemědělce.
Více fotek z exkurze zde.
 
 
Dopravní výchova žáků 4.třídy
Dne 14. září 2023 se žáci 4.třídy vydali do Pelhřimova na dopravní hřiště. Zde je čekala teoretická i praktická výuka pro mladé cyklisty. Dopravní výchovu vedli zkušení lektoři: Vladislav Vondrák a Bc. Miroslav Lhotský. Žáci byli seznámeni s pravidly silničního provozu a vyzkoušeli si jízdu na kole na dopravním hřišti a také jízdu zručnosti.
Žáci si den moc užili a těší se na další setkání, které proběhne na jaře 2024, kdy budou skládat závěrečné zkoušky. Držme jim proto palce, aby všichni uspěli a získali tak průkaz mladého cyklisty.
   
 
Hravé opakování čtvrťáků v hodině Aj
  
 
Matematika v 5.třídě
Opakování učiva z minulého ročníku jsme si zpříjemnili pobytem na čerstvém vzduchu.
      
 
Zařazení do koleje
Čtvrťáky čeká školní rok ve znamení Harryho Pottera a proto nesmělo chybět rozřazení do kolejí. Žáky do jednotlivých kolejí rozdělil Moudrý klobouk, který bude sledovat jejich počínání po celý školní rok. Fotky z rozřazovacího ceremoniálu naleznete zde.
 
V rámci druhého školního dne si také procvičili, jaké to je pracovat opět jako kolektiv. K tomu jim posloužil kooperativní obraz, kterým si dozdobili třídu. Moc se jim obrázek povedl a bylo krásné sledovat, jak děti spolupracují a domlouvají se na dalších postupech.
    

tisk Tisknout   ↑ Nahoru