Aktivity ve škole - prosinec

A už zase jako vloni, celý dům vanilkou voní. Maminka válí perníčky, v troubě se pečou rohlíčky. Ve vaně kapra už máme, stromek do pokoje dáme. A zítra zase po roce, budou opět vánoce.
Aktivity ve škole - prosinec
 
 
 
 
 
 
 
 
Olympiáda z českého jazyka
Dne 12. 12. 2023 se konalo školní kolo OČJ. Celkem se zúčastnilo 10 žáků, z nichž nejúspěšnějšími se staly dívky: 1. místo Dominika Chládková, 2. místo Veronika Svobodová, 3. místo Adéla Dvořáková. První 2 žákyně postupují  do okresního kola, které se koná 30. 1. 2024 v Pelhřimově.
 
,,Listopadové a prosincové" nástěnky se ujaly Natálka a Zuzka. Společným tématem byly psí sporty. A protože se jednalo o téma velice obsáhlé, byla nástěnka v jejich režii po dva měsíce, aby stihly uveřejnit všechny informace, které si našly.
A jsou opět tady! Kdo? No přeci Vánoce!
A to je právě čas, kdy se děti začínají ptát: "Paní vychovatelko,kdy tu budeme zase spát?" Samozřejmě myšleno v naší školní družině. Tak slovo dalo slovo a sešli jsme se v páteční podvečer ve družině se spacáky a spoustou potřebných i "nepotřebných" věcí a hlavně s nadšením a dobrou náladou. Čekalo nás tvoření vánočních dekorací, dobrá večeře, luštění vánoční tajenky, týmová soutěž A-Z kvíz a s napětím očekávaná noční bojovka. Program byl pestrý a nabitý do poslední minutky. Děti byly nadšené a akci si opravdu užily. Největším hitem večera byl (k našemu překvapení) A-Z kvíz. Před spaním mohli ti, kterým se ještě víčka neklížila, sledovat pohádku a pomalu u ní usínat. Ráno proběhl rychlý úklid a společná snídaně byla příjemnou tečkou za pohodově stráveným předvánočně naladěným časem.
Fotky zde.
 
I ve 2. třídě se peklo cukroví
   
 
Špagetománie ve školní družině - kroužek vaření
         
 
Vánoční tvoření ve školní družině
Dne 15.12.2023 bylo připraveno ve školní družině vánoční tvoření pro rodiče a děti. Odpoledne se vydařilo, vánoční tvoření jsme si všichni užili. Děkujeme rodičům za účast a sladké pohoštění.
  
 
Matematika hrou, počítáme aritmetický průměr
       
 
Mikulášská nadílka
V úterý 5. prosince nás navštívili čerti. Žáci deváté třídy si na tomto dni dali opravdu záležet. Pro zlobivé děti bylo připraveno i peklo! Děkujeme!
Poděkování patří také Spolku Sluníčko za balíčky pro naše děti.
   
 

tisk Tisknout   ↑ Nahoru